PROU dels problemes que ens generen les institucions 😤

 

📆 Des de ja fa molts anys les entitats de lleure oferim casals d’estiu a diferents llocs del barri amb la intenció que els infants segueixin aprenent valors i coneixement d’una manera diferent durant l’estiu. ☀️

⭕Malgrat que totes les entitats s’esforcen per organitzar uns bons casals, volem denunciar que els majors impediments que ens trobem per poder fer bé la nostra tasca provenen de les administracions. 📄

🏅L’estiu passat les entitats de lleure vam ser “essencials”, ja que vam organitzar les primeres activitats educatives després del confinament. Per primer cop, es va reconèixer el lleure com un factor molt important de l’educació en la societat.

💶 Això s’ha traduït aquest any en una triplicació de la subvenció de l’@Aj_Sabadell per fer casals d’estiu, que des de feia anys era molt insuficient. Això ens permet fer un casal de qualitat amb més excursions, millors activitats… 📈

⚠️Malgrat això i haver entregat la documentació a principis de juny, dilluns @Aj_Sabadell (@sbdeducacio) ens informava que la resolució de la subvenció no es produiria fins al setembre. ⌚❓🤨

‼️Això ens genera una realitat en què hem d’anar gastant en material, contractar monis i vetlladors i fer les activitats sense saber quina quantitat de diners rebrem. 🤔 Sense cap marge per poder ajustar el pressupost que tenim i poder tancar l’activitat sense pèrdues. 💸

😵‍💫Per a tots els casals d’estiu això és un autèntic mal de cap:
Podrem pagar a monitores i monitors? Hem de seguir comprant material? Hem d’anul·lar les excursions? Han de ser les entitats les que paguin les possibles pèrdues? 🙇‍♂️🤷‍♀️🙆

🤒Aquesta situació deixa en situació molt vulnerable a les entitats de lleure de la ciutat. Entitats sense ànim de lucre, de barri, properes… que en alguns casos podrien desaparèixer si s’originen problemes d’insolvència econòmica. 📉⛔

🤦A més a més seguim amb les problemàtiques de cada any que mai se solucionen. Com per exemple no poder fer el primer dia de piscina, encara que la documentació pertinent s’entregui dins dels terminis establerts. 🏊‍♀️

👍 També volem recordar que malgrat que l’any passat els esplais vam ser “essencial” aquest any ja no ho som segons @gencat i @govern i tot i treballar amb infants no s’ha prioritat a monitores i monitors per posar-se les vacunes i garantir activitats més segures. ❌💉

📚 Els casals d’estiu (així com la resta d’activitats que fem) generen un munt de feina, hores i dedicació a les monitores i monitors dels esplais de dissabtes, que en gran part assumim de forma voluntària i sense remuneració. 🤩

⌛📑🤯😵‍💫Sempre se’ns demana molta paperassa en terminis curts, sempre ens trobem amb problemes d’última hora perquè les administracions no ens tenen en compte i quan hem de demanar alguna cosa la resposta sempre és molt lenta.

💪Demanem a @Aj_Sabadell @gencat @govern que treballin, prioritzin i s’impliquin més pel lleure. Que siguin una ajuda i no un problema.

✊ EL LLEURE ÉS IMPRESCINDIBLE ✊

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, punxa l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies